Описание
Казан за ракия ЧЗДА Горилыч Економи 20 л от неръждаема стомана
Руската култура на дестилат от зърнени суровини е почти напълно загубена, основната алкохолна напитка е алкохол-реккат и водка, получена от него. Докато производителите на етанол постигат все по-голяма степен на химическо пречистване, челябинската дестилерия съживява руската традиция на дестилерия с помощта на така наречения апарат Горилыч Економи 20/110/t. Все по-голям брой съвременни мъже се интересуват от темата за получаване на уиски, коняк, грапа или ракия дома. Горилыч Економи запазва целия вкус и аромат на оригиналния продукт в алкохолна напитка. В същото време можете да си купите дестилатор, без дори да имате опит с дестилацията – всеки може да работи по него.
Основните предимства на модерното оборудване за варене на ракия на ЧЗДА Горилыч Економи
Въпреки факта, че класическия дизайн на дестилатора не се променя в продължение на векове, инженерите на ЧЗДА успяват да направят ефективни иновации в устройството. Цялото оборудване е направено само от неръждаема стомана за храна, дъното на дестилационния куб е плоско. Това означава съвместимост с конвенционалните газови и електрически печки. Дизайнът на устройството позволява в бъдеще да се извърши бърза модернизация – шията на куба за дестилация се свързва с други елементи, така че можете допълнително да свържете изсушител. Обемът на дестилационния съд от 20 литра е достатъчен, за да задоволите себе си и близките си с висококачествени алкохол. Производителността на устройството до 2 литра готова напитка на час също е приемлива за домашно производство. Производителят гарантира безпроблемната работа на оборудването за най-малко една година. Но благодарение на добре проектиран дизайн, животът на оборудването е неограничен.
Преимущества:
- Оптимален обем 20 л
- Висока производителност до 4 литра на едно преваряване
- Отлично качество на получения продукт
- Проточно охлаждане със серпентина
- Изработен от неръждаема стомана за хранителни цели AISI304
- Дебелина на стената 1.5 мм, на дъното 2 мм
- Компактни размери
- Широк отвор за наливане на материала – 11 см
- Вграден прецизен термометър
- Заводска изработка с аргонови заварки
- Готов за употреба – слагате на котлона и варите (газов, стъклокерамичен, електрически)
Гаранция: 2 години
Експлоатация:
1.Разопаковайте апарата за дестилация и отстранете всички опаковъчни материали.
2.Отстранете остатъчните следи от предварително третиране с вода и перилен препарат и изплакнете с чиста вода.
3.Напълнете дестилационния съд с малко количество чиста вода, сглобете апарата за дестилация, сложете на котлона за да заври водата в дестилатора за 30 минути. След което демонтирайте апарата за дестилация, изцедете останалата вода от дестилационния съд.
4.Обемът на материала за преварка не трябва да надвишава 3/4 или 16 литра от общия обем на дестилационния съд. Използвайте избистрени джибри, като предварително сте го филтрирали от различните ферментационни продукти.
5.Джибрите се наливат през отвора в дестилационен съд.
6.Препоръчителното обемно съдържание на алкохол в джибрите е от 10% и повече.
7.След като свържете охладителните маркучи към охладителните тръби, проверете за течове в техните връзки, като за кратко подадете вода в маркучите.
8.Поставете сглобения апарат за дестилация Економи върху котлон и задайте мощността на отопление на максималната стойност (за да намалите времето за нагряване на дестилационния съд)
9.Когато температурата на дестилационния съд достигне 70 ° C, включете подаването на охлаждаща вода от чешмата. Струята не трябва да е силна, нормалното движение на водата е достатъчно (без въздушни мехурчета)
10.Когато термометърът достигне 80-82 ° C (разсейването се дължи на различната сила на джибрите и грешката в измерването), фракциите (главите) с ниско кипене ще започнат да се дестилират. Отделят се приблизително 1-2% от обема на първака (ако основната част на материала е захароза) или 2-3% (ако основната част на материала е фруктоза).
11.След това започва събирането на „тялото“.
12.Тъй като съдържанието на алкохол в джибрите намалява, показанията на термометъра върху дестилационния съд започват да растат до 99 ° C – това са рутинни индикатори.
13.По време на процеса на дестилация е необходимо да се измери обемното съдържание на алкохол в „потока“ на готовия продукт (с честота приблизително 1 път / час) чрез събиране на дестилата в измервателен цилиндър и измерване на силата му с алкохолен хидрометър (спиртомер).
14.Ако показанията на спиртомера са по-ниски от 30 – 35% обемно съдържание на алкохол в „потока“ на дестилата, се препоръчва събирането на „тялото“ да бъде спряно. Това се нарича отрязване на „опашките“ (течност, съдържаща в допълнение към етилов спирт, също фузелни масла, които придават неприятна миризма, вкус и мътен цвят), които остават в дестилационния съд.
15.Следете показанията на термометъра върху дестилационния съд. Ако показанията му надхвърлят 100 ° C, изключете източника на топлина и след като изчакате дестилаторът да се охлади, го разглобете, за да извърши одит за запушване на някоя от тръбите.
Комплектация:
Казан за ракия ЧЗДА Горилыч Економи 20 л от неръждаема стомана
ПВЦ маркуч 4 м за свързване на охладителя
Кран преходник за свързване на маркуча към чешма
Инструкция за експлоатация
Отзиви
Все още няма отзиви.