🚚 Безплатна доставка за поръчки над 99лв.

Разпродажба!
Изчерпан продукт

Казан за ракия ЧЗДА Горилыч Лукс 30 л от неръждаема стомана

699.00лв.

 • Оптимален обем 30 л
 • Висока производителност до 7.5 литра на едно преваряване
 • Отлично качество на получения продукт – благодарение на вградения дефлегматор със сухопарник
 • Проточно охлаждане със серпентина
 • Изработен от неръждаема стомана за хранителни цели AISI304
 • Дебелина на стената 1.5 мм, на дъното 2 мм
 • Компактни размери
 • Широк отвор за наливане на материала – 11 см
 • 2 броя вградени прецизни термометри
 • Заводска изработка с аргонови заварки
 • Готов за употреба – слагате на котлона и варите (газов, стъклокерамичен, електрически)
+ Виж повече
Код: lux-30/110/t Категория:

Изчерпан

 • Безплатна доставка
 • Преглед преди плащане
 • Плащане на куриера при получаване
 • Гаранция за качество
 • Безплатен транспорт и връщане

Описание

Казан за ракия ЧЗДА Горилыч Люкс 30 л от неръждаема стомана

Казан за ракия Горилыч Лукс 30/110 / t е предназначен за онези любители на домашно приготвени напитки, които не обичат да отделят време за опити да търсят нещо ново, а  искат да извлекат максимума от закупеното от тях оборудване. Повече материал означава повече от готовия продукт, затова този модел се препоръчва на всички, които обичат да споделят качествени напитки с приятели и роднини.

Принципът на работа на оборудването

Казана за ракия Лукс се различава от обикновените дестилатори, в него е инсталиран дефлегматор. Присъствието му в дизайна дава две предимства: готовата напитка става по силна и по-чиста. Парата с леки фракции се издига в дефлегматора тя се охлажда по стените, върху които се образува филм с течност, която течност се връща в съда за дестилация. Постоянният контакт на пара и течност води до факта, че леките фракции (алкохол) се отделят и попадат в приемния резервоар, а значителна част от тежки фракции (фузелни масла) остават в дестилационния съд.

Ако искате да запазите нотките на оригиналния продукт, но да получите напитка, която е по-близка по чистота до ректифицирания алкохол, тогава тази казан за ракия ще бъде отличен избор. Апарата е идеален за приготвяне на напитки използвайки захар, малц, грозде.

Предимства на гамата Горилыч Лукс

Те са изработени от неръждаема стомана AISI304, така че не можете да се страхувате от вредни примеси и оксиди, влизащи в алкохола. Срокът на годност на оборудването е почти неограничен, без значение колко силни джибри или суров алкохол се дестилира, неръждаемата стомана е химически инертна.

Купувачът получава апарат, който е напълно готов за употреба, можете просто да излеете джибрите в него и да започнете процеса на получаване на домашна ракия.

Както съдът за дестилация, така и самата кула са оборудвани с точни термометри. Това ви позволява да контролирате прецизно процеса на дестилация и да контролирате попадането на различни фракции в съда с готов продукт. След известен опит ще бъде възможно да се ръководите само от показанията на термометрите за контрол на оборудването, без органолептични проби, което се потвърждава от клиентски отзиви.

Преимущества:

 • Оптимален обем 30 л
 • Висока производителност до 7.5 литра на едно преваряване
 • Отлично качество на получения продукт – благодарение на вградения дефлегматор със сухопарник
 • Проточно охлаждане със серпентина
 • Изработен от неръждаема стомана за хранителни цели AISI304
 • Дебелина на стената 1.5 мм, на дъното 2 мм
 • Компактни размери
 • Широк отвор за наливане на материала – 11 см
 • 2 броя вградени прецизни термометри
 • Заводска изработка с аргонови заварки
 • Готов за употреба – слагате на котлона и варите (газов, стъклокерамичен, електрически)

Гаранция: 2 години

Експлоатация:

1.Разопаковайте апарата за дестилация и отстранете всички опаковъчни материали.

2.Отстранете остатъчните следи от предварително третиране с вода и перилен препарат и изплакнете с чиста вода.

3.Напълнете дестилационния съд с малко количество чиста вода, сглобете апарата за дестилация, сложете на котлона за да заври водата в дестилатора за 30 минути. След което демонтирайте апарата за дестилация, изцедете останалата вода от дестилационния съд.

4.Обемът на материала за преварка не трябва да надвишава 3/4 или около 24 литра от общия обем на дестилационния съд. Използвайте избистрени джибри, като предварително сте го филтрирали от различните ферментационни продукти.

5.Джибрите се наливат през отвора в дестилационен съд.

6.Препоръчителното обемно съдържание на алкохол в джибрите е от 10%, но не повече от 20%.

7.Ако имате модел с отваряем сухопарник и използвате ароматизиращи добавки, то можете да ги добавите в сухопарника но не повече от 1/2 от обема на целия сухопарник.

8.След като свържете охладителните маркучи към охладителните тръби, проверете за течове в техните връзки, като за кратко подадете вода в маркучите.

9.Поставете сглобения апарат за дестилация премиум върху котлон и задайте мощността на отопление на максималната стойност (за да намалите времето за нагряване на дестилационния съд)

10.Когато температурата на дестилационния съд достигне 70 ° C, включете подаването на охлаждаща вода от чешмата. Струята не трябва да е силна, нормалното движение на водата е достатъчно (без въздушни мехурчета)

11.Когато термометърът достигне 80-82 ° C (разсейването се дължи на различната сила на джибрите и грешката в измерването), фракциите (главите) с ниско кипене ще започнат да се дестилират. Отделят се приблизително 1-2% от обема на първака (ако основната част на материала е захароза) или 2-3% (ако основната част на материала е фруктоза).

12.След това започва събирането на „тялото“.

13.Чрез регулиране на източника на топлина, старайте се да държите показанията на термометъра на сухопарника в границите 82 – 84 градуса по целзий, за съхраняване на най-оптимален режим на работа.

14.Тъй като съдържанието на алкохол в джибрите намалява, показанията на термометъра върху дестилационния съд започват да растат до 99 ° C – това са рутинни индикатори.

15.По време на процеса на дестилация е необходимо да се измери обемното съдържание на алкохол в „потока“ на готовия продукт (с честота приблизително 1 път / час) чрез събиране на дестилата в измервателен цилиндър и измерване на силата му с алкохолен хидрометър (спиртомер).

16.Ако показанията на спиртомера са по-ниски от 30 – 35% обемно съдържание на алкохол в „потока“ на дестилата, се препоръчва събирането на „тялото“ да бъде спряно. Това се нарича отрязване на „опашките“ (течност, съдържаща в допълнение към етилов спирт, също фузелни масла, които придават неприятна миризма, вкус и мътен цвят), които остават в дестилационния съд.

17. Дестилирането на „опашките“ втори път чрез апарата за дестилация е безполезно, това няма да подобри качеството!

18.Следете показанията на термометъра върху дестилационния съд. Ако показанията му надхвърлят 100 ° C, изключете източника на топлина и след като изчакате дестилаторът да се охлади, го разглобете, за да извърши одит за запушване на някоя от тръбите.

Комплектация:

Казан за ракия ЧЗДА Горилыч Люкс 30 л от неръждаема стомана

ПВЦ маркуч 4 м за свързване на охладителя

Кран преходник за свързване на маркуча към чешма

Инструкция за експлоатация

 

Допълнителна информация

Производителност (л/час)

1

Обем на резервоара (л)

30

Тип охлаждане

Дефлатор

Материал

неръждаема стомана AISI304

Диаметър на отвора в резервоара (см)

11

Марка

ЧЗДА

Диаметър (см)

32

Височина (см)

92

Доставка на продукти от 24home.bg

 • БЕЗПЛАТНА СТАНДАРТНА ДОСТАВКА* на всички продукти в нашия онлайн магазин на територията на страната при поръчка над 99 лв.
 • Не важи за категория ДЪРВЕНИ КЪЩИ, за тях ще получите конкретна цена за доставка преди финализиране на поръчката в сайта. 
 • Срокът на доставка за налични продукти е от 2 до 5 работни дни, в зависимост от населеното място. Клиента няма възможност да избира точен ден и час при безплатна стандартна доставка.
 • Срокът на доставка за оранжерии SUNNY с покритие от поликарбонат е 5 работни дни.
 • При стоки, които не са налични може да се наложи стоката да бъде доставена от чужбина. Вие ще бъдете уведомени при евентуална забава или невъзможност да осъществим доставка в рамките на 5 работни дни.
 • Ако клиента желае точен ден или час на доставка, се добавя такса според разстоянието и продукта, която се обявява на клиента писмено по e-mail или устно по телефон.
 • При поръчка на различни продукти от един клиент е възможно някой от продуктите да пристигне по различно време от останалите.
 • При направена коректна поръчка, Вие получавате автоматичен и-мейл с потвърждение и номер на поръчката. Винаги ще бъдете потърсени и от наш консултант на оставения от Вас телефонен номер и/или е-мейл адрес.
 • В цената на продуктите не е включен монтаж. Стойността на монтажа зависи от продукта и разстоянието до населеното място в което се извършва.
 • Доставките в страната извършваме с куриерски компании ЕКОНТ  и ЕВРОПЪТ или със спедиторски компании за по-големите и обемни продукти. Вие ще бъдете информирани по какъв начин ще бъде извършена вашата доставка.
 • Може да заявите стоката да ви бъде доставена и в офис на куриера, ако това е приложимо за вашия продукт и населено място.

Ако имате въпроси относно методи за доставка, моля пишете ни на info@24home.bg или се обадете на тел 0898 61 52 52.

Продуктът съдържа подробни инструкции за монтаж в комплекта.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Казан за ракия ЧЗДА Горилыч Лукс 30 л от неръждаема стомана”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предимства:

Недостатъци:

0
  0
  Вашата количка
  Вашата количка е празнаОбратно към магазина