Описание
Казан за ракия ЧЗДА Горилыч Премиум 150 л от неръждаема стомана
Казана за ракия от ЧЗДА Горилыч – Премиум 150/110 / т от онлайн магазина 24home е отлично решение за приготвяне на висококачествен домашен алкохол. Купуването му е печеливша инвестиция. Вие не само ще спестите от закупуването на алкохолни напитки, но и ще получите възможност да контролирате тяхното качество.
Можете да си купите казан за ракия за себе си или като изненада за близък приятел. Днес варенето на ракия е много популярно хоби, така че казана за домашно използване ще бъде прекрасен и необичаен подарък за всеки човек. Повярвайте ни, той никога няма да събира прах на рафта, а освен това можете да измислите свои собствени рецепти за качествен алкохол, вкусът на който напълно ще отговаря на вашите предпочитания.
Казана за ракия на Горилыч – Премиум 150/110 / т е с високо качество, което не е изненадващо, като се има предвид класът на материалите, използвани в производството. Изработен е от полирана неръждаема стомана, дебелината на дъното е 2 мм, а дебелината на стената е 1,5 мм. Има удобно гърло с ширина 110 мм и плоско дъно, което прави устройството невероятно лесен за използване и не изисква никакви умения.
Широко гърло от 110 мм гарантира удобно зареждане на материала, а оптималният дизайн ви позволява да приготвяте големи количества алкохолни напитки на електрически и газови печки. Обемите на сухопарника и проточния охладител са по 1,7 литра всеки.
Преимущества:
- Голям обем 150 л
- Висока производителност до 30 литра на едно преваряване
- Отлично качество на получения продукт – благодарение на вградения сухопарник
- Проточно охлаждане със серпентина
- Изработен от неръждаема стомана за хранителни цели AISI304
- Дебелина на стената 1.5 мм, на дъното 2 мм
- Компактни размери – диаметър 50 см, височина на резервоара 85 см
- Широк отвор за наливане на материала – 11 см
- Вграден биметален термометър
- Заводска изработка с аргонови заварки
- Готов за употреба – слагате на котлона и варите (газов, стъклокерамичен, електрически)
Гаранция: 2 години
Експлоатация:
1. Разопаковайте апарата за дестилация и отстранете всички опаковъчни материали.
2. Отстранете остатъчните следи от предварително третиране с вода и перилен препарат и изплакнете с чиста вода.
3. Напълнете дестилационния съд с малко количество чиста вода, сглобете апарата за дестилация, сложете на котлона за да заври водата в дестилатора за 30 минути. След което демонтирайте апарата за дестилация, изцедете останалата вода от дестилационния съд.
4. Обемът на материала за преварка не трябва да надвишава 3/4 или 120 литра от общия обем на дестилационния съд. Използвайте избистрени джибри, като предварително сте го филтрирали от различните ферментационни продукти.
5. Джибрите се наливат през отвора в дестилационен съд.
6.Препоръчителното обемно съдържание на алкохол в джибрите е от 10% и повече.
7.Ако имате модел със отваряем сухопарник и използвате ароматизиращи добавки, то можете да ги добавите в сухопарника но не повече от 1/2 от обема на целия сухопарник.
8.След като свържете охладителните маркучи към охладителните тръби, проверете за течове в техните връзки, като за кратко подадете вода в маркучите.
9.Поставете сглобения апарат за дестилация премиум върху котлон и задайте мощността на отопление на максималната стойност (за да намалите времето за нагряване на дестилационния съд)
10.Когато температурата на дестилационния съд достигне 70 ° C, включете подаването на охлаждаща вода от чешмата. Струята не трябва да е силна, нормалното движение на водата е достатъчно (без въздушни мехурчета)
11.Когато термометърът достигне 80-82 ° C (разсейването се дължи на различната сила на джибрите и грешката в измерването), фракциите (главите) с ниско кипене ще започнат да се дестилират. Отделят се приблизително 1-2% от обема на първака (ако основната част на материала е захароза) или 2-3% (ако основната част на материала е фруктоза).
12.След това започва събирането на „тялото“.
13.Тъй като съдържанието на алкохол в джибрите намалява, показанията на термометъра върху дестилационния съд започват да растат до 99 ° C – това са рутинни индикатори.
14.По време на процеса на дестилация е необходимо да се измери обемното съдържание на алкохол в „потока“ на готовия продукт (с честота приблизително 1 път / час) чрез събиране на дестилата в измервателен цилиндър и измерване на силата му с алкохолен хидрометър (спиртомер).
15.Ако показанията на спиртомера са по-ниски от 30 – 35% обемно съдържание на алкохол в „потока“ на дестилата, се препоръчва събирането на „тялото“ да бъде спряно. Това се нарича отрязване на „опашките“ (течност, съдържаща в допълнение към етилов спирт, също фузелни масла, които придават неприятна миризма, вкус и мътен цвят), които остават в дестилационния съд.
16. Дестилирането на „опашките“ втори път чрез апарата за дестилация е безполезно, това няма да подобри качеството!
17.Следете показанията на термометъра върху дестилационния съд. Ако показанията му надхвърлят 100 ° C, изключете източника на топлина и след като изчакате дестилаторът да се охлади, го разглобете, за да извърши одит за запушване на някоя от тръбите.
Комплектация:
Казан за ракия ЧЗДА Горилыч Премиум 150 л от неръждаема стомана
ПВЦ маркуч 4 м
Кран преходник за свързване към чешма
Инструкция за експлоатация
Отзиви
Все още няма отзиви.