Описание
Казан за ракия ЧЗДА Горилыч с двойна преварка 20 л от неръждаема стомана
Казана за ракия с двойна дестилация Горилыч 20/35 / t е най-подходящ за получаване на чисти алкохолни напитки от малц или плодови и горски суровини. Но ако кашата е съставена от грозде, малц или плодове, важно е да се запази оригиналният вкус, а не да се получи ректификация. Традиционно за това се използват дестилатори, чийто дизайн не се е променил от стотици години. Но получаването на ароматни и в същото време чисти напитки изисква определена квалификация и опит.
Изобретението на казана за ракия с двойна преварка все ви помогне да станете майстор на домашната дестилация. Принципът на работа на апарата за двойна преварка „Горилич“ 20/35 / t се основава на непрекъсната последователна дестилация през две вериги.
Затова можем да посъветсваме да закупите казан за ракия с двойна преварка за любителите на коняка, ракията и уискито, както и на други питиета.
Сериозен плюс пред обикновените апарати за дестилация са двете вериги, които функционират отделно. На практика това означава, че можете да удвоите дестилацията наведнъж, спестявайки до 50% от времето, прекарано в чакане.
Традиционно за продуктите на завода е, че всички компоненти и съдове са изработени от неръждаема стомана, одобрени за употреба в хранително-вкусовата промишленост с марка AISI304. Обемът на дестилационния резервоар е 20 литра, това е достатъчно, за да се осигури едно семейство със силен алкохол, в същото време теглото на устройството е удобно за използване от само един човек. Максималната производителност на устройството е около 2 литра напитка на час. Комплектът оборудване се доставя напълно работещ.
Преимущества:
- Уникална технология за двойна преварка на ракията
- Оптимален обем 20 л
- Висока производителност до 4 литра на едно преваряване
- Отлично качество на получения продукт – благодарение на вградения сухопарник
- Проточно охлаждане със серпентина
- Изработен от неръждаема стомана за хранителни цели AISI304
- Дебелина на стената 1.5 мм, на дъното 2 мм
- Компактни размери
- Отвори за наливане на материала – 2 х 3.5 см
- Вграден прецизен термометър
- Заводска изработка с аргонови заварки
- Готов за употреба – слагате на котлона и варите (газов, стъклокерамичен, електрически)
Гаранция: 2 години
Експлоатация:
1.Разопаковайте апарата за двойна дестилация и отстранете всички опаковъчни материали.
2.Отстранете остатъците от завските обработки с вода и перилен препарат и изплакнете с чиста вода.
3.След като напълните съда за дестилация с малко количество чиста вода, сложете всички части на казана заедно с охладителя , кипете водата за 30 минути. Демонтирайте частите на казана, източете останалата вода от дестилационния съд и охладителя.
4.Обемът на джибрите не трябва да надвишава 3/4 или 16 литра от общия обем на дестилационния съд. Използвайте избистрени джибри, като предварително сте ги филтрирали от суспензии на ферментационни остатъци.
Джибрите се наливат през отвора в долното отделение на дестилационния съд.
5.Не изливайте нищо в горното отделение на дестилационния съд, както по време на процеса на дестилация в горното отделение на дестилационния съд и без това се натрупва достатъчно количество течност, която да се смеси с ракията след първата верига и това е напълно достатъчно, за да се намали нивото на молекулните връзки преди кипене във втората верига.
6.Препоръчителното обемно съдържание на алкохол в джибрите е от 10% и повече.
7.Ако се използва медна мрежа за допълнително пречистване (в модели с двойна преварка, оборудвани с място за мрежа), то се запълва само мястото на вторият контур. Първият контур остава празен и работи на принципа на укрепване на алкохолното съдържание.
8.Свържете охлаждащите маркучи към фитингите на двуконтурния охладител и проверете техните връзки за течове, като за кратко подадете вода в маркучите.
9.Казана за ракия с двойна преварка се поставя върху източника на топлина и топлинната мощност се настройва на максималната стойност (за да се намали времето за нагряване на дестилационния съд)
10.Когато термометърът достигне температура 70 ° C, охлаждащата вода се включва. Силно не е необходимо, нормалното движение на водата е достатъчно (без въздушни мехурчета)
11.След достигане на стойностите на термометъра 79-81 ° C (разсейването се дължи на различната сила на първака и грешката в измерването), нискокипящите фракции (глави) ще започнат да се дестилират. Избира се приблизително 1-2% от обема на първака (ако материала е на основната на захароза) или 2-3% (ако основната мъст е фруктоза).
12.След това започва събирането на „тялото“.
13.Тъй като съдържанието на алкохол в първичното готов материал намалява, показанията на термометъра ще започнат да растат, до 99 ° C – това са рутинни индикатори.
14.Когато съдържанието на алкохол падне под критичното ниво, процесът на дестилация се забавя автоматично. Това се изразява в практическото прекратяване на събирането на капчиците на готовия продукт.
15.Следете термометъра. Ако показанията му надхвърлят 100 ° C, изключете източника на топлина и след като казана за ракия с двойна преварка се охлади, разглобете апарата за двойна дестилация, за да извършите проверка за запушване на свързващите тръби.
Комплектация:
Казан за ракия ЧЗДА Горилыч с двойна преварка 20 л от неръждаема стомана
ПВЦ маркуч 4 м
Кран преходник за свързване към чешма
Инструкция за експлоатация
Отзиви
Все още няма отзиви.