Разпродажба!
Изчерпан продукт

Камина на дърва TMF Статика Тетра, черен бронз 10kW

1,299.00лв.

 • Сертифицирани по СЕ
 • Високо КПД 80%
 • Икономия на дърва, до 4 пъти по-нисък разход
 • Площ на отопляваното помещение 150 куб м (60 кв м)
 • Мощност от 10 квт (kW)
 • Врата с прозрачно огнеупорно стъкло с цяла рамка Schott Robax, Германия
 • Чугунена повърхност за готвене
 • Красив дизайн, най-компактна камина в своя клас
 • Направени в Новосибирск за отопление при -30 градуса
 • 3 години гаранция
+ Виж повече
Код: 45000EU Категория:

Изчерпан

 • Безплатна доставка
 • Преглед преди плащане
 • Плащане на куриера при получаване
 • Гаранция за качество
 • Безплатен транспорт и връщане

Описание

Камина на дърва TMF Статика Тетра, 10 kW черен бронз 

За Камините TMF Статика Тетра, черен бронз

TMF Статика Тетра, черен бронз са произведени в Новосибирск, Русия, с най-висококачествените материали – стомана и чугун. Всички продукти произвеждани от компанията са сертифицирани по Европейските стандарти и имат CE сертификат. Технологията по която се произвеждат печките, ги прави едни от най-икономичните и същевременно достъпни като цена продукти на пазара. Затова компанията TMF, изнася продукцията си за над 15 европейски държави включително и България.

Подробно описание на характеристиките на камината

 • Камина за отопление и готвене на дърва TMF Статика Тетра съчетава функционалността на печка за отопление и готвене и камина и е предназначена за обема на отопляемото помещение до 150 кубически метра. TMF Статика Тетра е предназначен за универсално поставяне и за разлика от други модели има универсален коминен изход отдясно или отляво.
 • В допълнение към остъкляването на вратата, тази камина има големи остъклени прозорци, съставени от шест отделни стъкла. В същото време, поради универсалното разположение на камината, огънят в прозорците е ясно видим във всяка точка на стаята. Вертикалното подреждане на дърва за огрев ви позволява да намалите общите размери на камината в план и осигурява красиво изгаряне на дърва за огрев по цялата височина на горивната камера.
 • Камината може да се задейства както с класическо долно запалване, така и с горно запалване, благодарение на подаването на горещ вторичен въздух към горното ниво на горивната камера на камината. Камината има две отделни херметично затварящи се врати от чугун. Горната врата на горивната камера е оборудвана с топлоустойчиво стъкло, а системата „чисто стъкло“ я оставя чиста от момента на запалване до края на изгарянето. Долната врата на чекмеджето за пепел ви позволява да регулирате въздушния поток с регулатор и да изберете всеки режим на работа на камината – от интензивен до икономичен. Високата врата на горивната камера ви позволява да напълните камината с дърва до максимум за продължително изгаряне.
 • Разработеното оребряване на страничните повърхности на горивната камера значително увеличава преноса на топлина, увеличава нейната твърдост, изключвайки деформация по време на работа на камината. Вътрешните панели, покриващи ребрата. Отвън горивната камера на камината е затворена от външен кожух. Конвекционните отвори на страничната и задната стена, отвор в долната част на задната стена и отвор в центъра на основата на камината осигуряват свободна циркулация на въздуха. Зад долната чугунена врата има вътрешна врата за запалване или отстраняване на пепелта. Чугунените тучове за готвене с голям диаметър ви позволяват да готвите или затопляте храна в съдове с различни диаметри.

Ккамината е с характерен оригинален дизайн и се произвежда в цвета „черен бронз“.

Характеристики и предимства на отоплителните камини TMF Статика Тетра черен бронз:

 • Отличителен и оригинален дизайн.
 • Красивото остъкляване на еркера ви позволява да наблюдавате огъня от различни ъгли.
 • Компактните размери на камината правят възможно инсталирането й дори в малка стая.
 • Вертикалното подреждане на дървата осигурява равномерно изгаряне и ви позволява да получите красив висок пламък.
 • Високата врата на горивната камера ви позволява да напълните камината с дърва до максимум за продължително продължително изгаряне.
 • Разработеното оребряване на горивната камера увеличава преноса на топлина и подобрява якостта на камината.
 • Двойно екраниране на горивната камера.
 • Херметически затворените чугунени врати позволяват прецизен контрол на интензивността на горене.
 • Плот от чугунени пръстени за всички размери съдове за готвене.
 • Възможно най-високо ниво на изгаряне благодарение на подаването на горещ въздух в горивната камера.
 • Издухването на горещ въздух над стъклата ги предпазва от задимяване.
 • Благодарение на голямото чекмедже за пепел, е възможно пепелта да се почиства по-рядко.
 • Универсален изход за комин вдясно или вляво.

Гаранция

Всички печки са покрити от 3 години търговска гаранция. Тя покрива всички заводски дефекти, дефекти на материала, непълна комплектация, транспортни дефекти.

Гаранцията не покрива неправилна експлоатация, неправилен монтаж, изменения в конструкцията на печката извършени от потребителя, природни бедствия; части които са консуматив.

Доставка, маркировка и опаковка

Печките се доставят в цялата страна, без изключение от населеното място с куриерска компания. За международна доставка, моля попитайте нашите сътрудници.

Всички модели са маркирани с информационна табела, съдържаща модела на печката, нейното тегло, заводски сериен номер, дата на производство, информация за сертификата на печката.

Печките са опаковани в транспортна опаковка от картон, PVC фолио отдолу предпазва печката от проникване на прах и влага. Полистирол в горната част на печката предпазва от удари по време на транспорт. В основата си, печката е поставена на дървена скара, предпазваща печката от транспортни повреди.

Комплектация

1x  TMF Статика Тетра 10 kW, черен бронз

1х Комплект чугунени пръстени за готвене

1х Съд за пепел

1х Ръководство за експлоатация

1х Опаковка

Монтаж и експлоатация

Преди да поставите камината, е препоръчително да я запалите на открито, с цел първично нагряване и обгаряне и кристализация на огнеупорната боя. Горивната камера се зарежда наполовина, и се поставя временен димоотвод с дължина около 2 метра, вратата на горивната камера се открехва, а съда за пепел се отваря наполовина. Ако нямате възможност да извършите предварителното запалване на открито, то е необходимо да отворите прозорците с цел по-добро проветрение на въздуха по време на извършването на тази процедура.

Препоръчително при монтажа е камината да се постави на достатъчно разстояние от горими повърхности – стени, под и други, от поне 38 см. Това ще защити от нагряване и повреждане на повърхностите. Под камината не трябва да има горими повърхности. За да ги защитите от топлината, можете да поставите метална или огнеупорна основа. Пред камината, повърхността трябва да е защитена от случайно попадане на горещи въглени.

Необходимо е да се обезпечи достатъчен приток от свеж въздух в помещението където е монтирана камината с цел нейната оптимална работа.

Камината се монтира към димоотвод, който способства за извеждане на отработените газове и обезпечава тягата, която способства непрестанното постъпление на въздух в горивната камера, за нормалната работа на камината. Камината трябва да се свърже към димоотвод с препоръчителна дължина от 500 см (5 метра).

Ако няма достатъчно тяга от димоотвода, камината няма да работи ефективно при проектните и показатели. Оптималната тяга за работа на камината е 12±2 Pa.

Наличието на прекомерно голяма тяга ще доведе до повишен разход на гориво и прегряване на димоотвода. Може да възникне опасност от пожар. При недостатъчна тяга, в горивната камера няма да влиза достатъчно въздух за непрестанното и пълно изгаряне на горивото, което може да доведе до задимяване на помещението, ускорено отлагане на сажди в димоотвода и образуване на опасни газове.

Моля уверете се, че в камината има тяга преди да започнете нейната експлоатация.
Забранява се принудителното подаване на въздух в горивната камера!

При първоначално запалване на камината, отворете вратичката и поставете дървата върху чугунената решетка в дъното на горивната камера. Не пълнете камерата до горе. Отворете клапата на димоотвода и отворете съда за пепел, с цел достатъчно постъпление на кислород в горивната камера и създаване на тяга.

Забранява се горенето на дърва в близост до вратата на камината, за да се избегне повреда на стъклото и вратата.

За по-бързо загряване на димоотвода, намаляване на дименето и избягване на задимяване на стъклото, е желателно запалването и разгарянето на горивото да бъде в горната част на дървата, а в процеса на експлоатация да се добавят неголеми количества дърва в горивната камера.

За да се появи устойчива тяга след загряване на горивната камера се изисква незначително време. Затова при отваряне на вратата на току що разпалена камина, работеща в режим на набиране на топлина, е възможно незначително изпускане на дим в помещението.

Изгарянето на първата част от дървата поставени в камината е достатъчно за загряване на димоотвода и образуване на тяга, препятстваща дименето. След това подаването на въздух, влияещо на интензивността на горене, може да се регулира с помощта на отваряне или затваряне на съда за пепел и отваряне или затваряне на клапата на димоотвода.

Оптималното положение на клапата на димоотвода и съда за пепел се определят за всеки индивидуален случай чрез опитване. По този начин ще намерите най-оптималните за вас параметри.

За добавяне на допълнителна част дърва, отворете изцяло клапата на димоотвода и затворете съда за пепел, като след няколко секунди плавно отворете вратата на камината.

Внимавайте да не изгасите огъня в горивната камера.

Използването на дърва със съдържание на влага над 20% ще доведе до димене и бързо образуване на сажди по стените на димоотвода.

Препоръчва се почистване от сажди на димоотвода и горивната камера на камината поне веднъж на 3 месеца.

Допълнителна информация

Обем на отопляваното помещение (макс. куб.м.):

150

Площ на отопляваното помещение, кв.м.:

56

Мощност kW (квт):

10

Тип гориво:

Дърва за огрев, Пелети, Еко Брикети

Вид печка

За отопление и готвене

Модел

ПО Статика Квинта, черная бронза 10 kW

Материал на горивната камера:

Конструктивна стомана 3 мм

Материал на решетката в горивната камера

Чугун

Материал на повърхността за готвене:

Чугун

Обем на горивната камера (л):

47

Дължина на дървата (см)

42

Размер на вратата (ШхВ см)

15х30

Тип врата:

Врата с херметично и сигурно затваряне и прозрачно огнеупорно стъкло с цяла рамка Schott Robax, Германия

Функция вторично изгаряне:

Да (Вторичното доизгаряне е опция, поради която се получава повторно изгаряне на неизгорели вещества и газове. Това дава плюс за икономичността и увеличава ефективността на КПД.)

Ефективно отопление чрез иновативна конвекторна технология:

ДА

Функция за продължително горене:

Да до 8 часа с едно зареждане

Повърхност за готвене:

Да с чугунени пръстени

Габаритни размери (ДхШхВ), мм:

475x475x900

Тегло (кг)

42

Оптимална работна тяга (Pa)

12±2

Диаметър на димоотвода, мм:

120

Мин. височина на комина, м:

5

Цвят

Черен бронз

Марка

TMF Русия

Гаранция

3 години

Доставка на продукти от 24home.bg

 • БЕЗПЛАТНА СТАНДАРТНА ДОСТАВКА* на всички продукти в нашия онлайн магазин на територията на страната при поръчка над 99 лв.
 • Не важи за раздел ДЪРВЕНИ КЪЩИ, за тях ще получите конкретна цена за доставка преди финализиране на поръчката в сайта. 
 • Срок на доставка за налични продукти от 2 до 5 работни дни, в зависимост от населеното място. Клиента не може да избира точен ден и час при безплатна доставка.
 • Срок на доставка за оранжерии SUNNY с покритие от поликарбонат e 2 седмици.
 • При стоки, които не са налични може да се наложи стоката да бъде доставена от чужбина. Вие ще бъдете уведомени при евентуална забава или невъзможност да осъществим доставка в рамките на 5 работни дни.
 • Ако клиента желае точен ден или час на доставка, се добавя такса според разстоянието и продукта, която се обявява на клиента писмено по e-mail или устно по телефон.
 • При поръчка на различни продукти от един клиент е възможно някой от продуктите да пристигне по различно време от останалите.
 • При направена коректна поръчка, Вие получавате автоматичен и-мейл с потвърждение. Винаги ще бъдете потърсени и от наш консултант на оставения от Вас телефонен номер.
 • В цената на продуктите не е включен монтаж.
 • Цените и условията в сайта важат при поръчка по телефон или онлайн през сайта на 24home.bg.
 • Доставките в страната извършваме с куриерски компании ЕКОНТ и ЕВРОПЪТ или със спедиторски компании за по-големите продукти.
 • Може да заявите стоката да ви бъде доставена и в офис на куриера, ако това е приложимо за вашия продукт и населено място.

Ако имате въпроси относно методи за доставка, моля пишете ни на info@24home.bg или се обадете на тел 0898 61 52 52.

Продуктът съдържа подробни инструкции за монтаж в комплекта.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Камина на дърва TMF Статика Тетра, черен бронз 10kW”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предимства:

Недостатъци:

0
  0
  Вашата количка
  Вашата количка е празнаОбратно към магазина