Котел с водна риза и автоматичен регулатор на тягата TMF Ташкент 2017 16kW – 24home

Разпродажба!
Изчерпан продукт

Котел с водна риза и автоматичен регулатор на тягата TMF Ташкент 2017 16kW

ref. №: 14402EU

1,149.00лв.

 • Сертифицирани по СЕ
 • Високо КПД 75%
 • Мощност от 16 квт (kW)
 • Площ на отопляваното помещение 405 куб м, при височина 2.7 м  (150 кв м)
 • Време на работа с едно зареждане 5 часа
 • Красив и компактен дизайн
 • Работи на дърва и въглища
 • Стомана с дебелина от 3 мм
 • Функция за автоматично регулиране на тягата (АРТ)
 • Удобна врата с размери 28х20.5 см
 • Изработени в Новосибирск за отопление при -30 градуса
Код: 14402EU Категория:

Изчерпан

 • Безплатна доставка
 • Преглед преди плащане
 • Плащане на куриера при получаване
 • Гаранция за качество
 • Безплатен транспорт и връщане

Описание

Котел с водна риза и Автоматичен Регулатор на Тягата (АРТ) TMF Ташкент 2017, 16 kW

Подробно описание на характеристиките на котела

Котли с водна риза „Ташкент 2017“ са актуализирана и подобрена версия на котли „Ташкент“. Те са предназначени за отопление на индивидуални жилищни къщи и сгради, оборудвани с отворени или затворени водни отоплителни системи с естествена или принудителна циркулация и захранване с топла вода с работно налягане на  течността не повече от 0,2 MPa (2 kgf / cm²). „Ташкент 2017“ може да отоплява дори многоетажни помещения със сложна конфигурация с допълнителна инсталация на помпа.

Има няколко ключови разлики между Ташкент 2017 от предишния модел и подобни котли от други производители. На първо място, трябва да се отбележи, че новият дизайн на котела е повишил енергийната ефективност (ефективността на преноса на топлина от изгарящото гориво към течността във водния му кръг).

Това позволява на котела, като запазва компактните размери на предишния модел, да затопля по-големи помещения. Увеличаването на енергийната ефективност е постигнато чрез увеличаване на площта, свързана с нагряването на  течността чрез оптимизиране на геометрията и размерите на горивната камера на котела.

Геометрията на горивната камера е оптимизирана чрез поставяне на специален лабиринт от плочи в структурата на котелната водна риза, които едновременно увеличават нейната здравина и създават по-продължително движение на  течността в котела, което увеличава ефективността на нейното нагряване.

Заслужава да се отбележи и новата голяма наклонена врата на пещта, в която е удобно да се наливат въглища директно от кофата. Въглищата попадат директно в горивната камера на котела, тъй като в него няма хоризонтални повърхности.

Самата врата на горивната камера е оборудвана с рефлектор, който я предпазва от прегряване отвътре.
Освен това дължината на дървата за огрев е увеличена. Сега голямата горивна камера на котела може да побере дърва за огрев с дължина до 500 мм (50 см). Изгорелите въглища не се натрупват в горивната камера на котела, тъй като самите те се изсипват върху решетката чрез силата на гравитацията и попадат в съда за пепел.

Наклонената и равна повърхност на дъното на горивната камера е удобна и лесна за почистване.
Всеки котел е хидротестван за якост и херметичност, което осигурява защита срещу течове. Многослойния корпус с голям брой укрепващи елементи предотвратява отока на котела по време на работа.

Биметалният термометър сега се намира отзад, на значително разстояние от вратата на пещта, което изключва случайно докосване при отваряне. Регулиращият вентил на захранващия въздух е отделен блок и също е поставен на задвата страна.

Разположението на автоматичния регулатор на тягата (АРТ) и биметалния термометър в непосредствена близост до тръбата за подаване на течността към отоплителната система дава по-точни индикатори за нейната температура.

Капакът, който позволява плавно регулиране на тягата, сега се намира на задната стена на котела. Това подреждане позволява по-удобно почистване на съда за пепел.

Цветът на котлите е  ярко жълт.

В котли „Ташкент 2017“ е възможно да се инсталира блок от тръбни електрически нагреватели (TEN), за да се поддържа температурата на течността по време на паузи в работата на котела. При самостоятелно инсталиране на нагревателния елемент се препоръчва използването на собствено сертифицирано оборудване.

Също така е технически възможно да се монтират подходящи нагревателни елементи от производители на трети страни. Обръщаме вашето внимание на факта, че за безопасна работа на котела общата мощност на нагревателния елемент не трябва да надвишава препоръчаната от производителя.

Настоящата модификация на котела с водна риза „Ташкент 2017“, се различава от основната версия с наличието на: автоматичен регулатор на тягата (АРТ), място за поставяне на блок от тръбни електрически нагреватели (закупува се отделно), чугунени пръстени за готвене.

Комплектация

1x  Котел с водна риза TMF Ташкент 16 kW, жълт

1х Автоматичен регулатор на тягата (АРТ)

1х Съд за пепел

1х Ръководство за експлоатация

1х Опаковка

Монтаж и експлоатация

Преди да поставите печката, е препоръчително да я запалите на открито, с цел първично нагряване и обгаряне и кристализация на огнеупорната боя. Горивната камера се зарежда наполовина, и се поставя временен димоотвод с дължина около 2 метра, вратата на горивната камера се открехва, а съда за пепел се отваря наполовина. Ако нямате възможност да извършите предварителното запалване на открито, то е необходимо да отворите прозорците с цел по-добро проветрение на въздуха по време на извършването на тази процедура.

Препоръчително при монтажа е печката да се постави на достатъчно разстояние от горими повърхности – стени, под и други, от поне 38 см. Това ще защити от нагряване и повреждане на повърхностите. Под печката не трябва да има горими повърхности. За да ги защитите от топлината, можете да поставите метална или огнеупорна основа. Пред печката, повърхността трябва да е защитена от случайно попадане на горещи въглени.

Необходимо е да се обезпечи достатъчен приток от свеж въздух в помещението където е монтирана печката с цел нейната оптимална работа.

Печката се монтира към димоотвод, който способства за извеждане на отработените газове и обезпечава тягата, която способства непрестанното постъпление на въздух в горивната камера, за нормалната работа на печката. Печката трябва да се свърже към димоотвод с препоръчителна дължина от 500 см (5 метра).

Ако няма достатъчно тяга от димоотвода, печката няма да работи ефективно при проектните и показатели. Оптималната тяга за работа на печката е 12±2 Pa.

Наличието на прекомерно голяма тяга ще доведе до повишен разход на гориво и прегряване на димоотвода. Може да възникне опасност от пожар. При недостатъчна тяга, в горивната камера няма да влиза достатъчно въздух за непрестанното и пълно изгаряне на горивото, което може да доведе до задимяване на помещението, ускорено отлагане на сажди в димоотвода и образуване на опасни газове.

Моля уверете се, че в печката има тяга преди да започнете нейната експлоатация.
Забранява се принудителното подаване на въздух в горивната камера!

При първоначално запалване на печката, отворете вратичката и поставете дървата върху чугунената решетка в дъното на горивната камера. Не пълнете камерата до горе. Отворете клапата на димоотвода и отворете съда за пепел, с цел достатъчно постъпление на кислород в горивната камера и създаване на тяга.

Забранява се горенето на дърва в близост до вратата на печката, за да се избегне повреда на стъклото и вратата.

За по-бързо загряване на димоотвода, намаляване на дименето и избягване на задимяване на стъклото, е желателно запалването и разгарянето на горивото да бъде в горната част на дървата, а в процеса на експлоатация да се добавят неголеми количества дърва в горивната камера.

За да се появи устойчива тяга след загряване на горивната камера се изисква незначително време. Затова при отваряне на вратата на току що разпалена печка, работеща в режим на набиране на топлина, е възможно незначително изпускане на дим в помещението.

Изгарянето на първата част от дървата поставени в печката е достатъчно за загряване на димоотвода и образуване на тяга, препятстваща дименето. След това подаването на въздух, влияещо на интензивността на горене, може да се регулира с помощта на отваряне или затваряне на съда за пепел и отваряне или затваряне на клапата на димоотвода.

Оптималното положение на клапата на димоотвода и съда за пепел се определят за всеки индивидуален случай чрез опитване. По този начин ще намерите най-оптималните за вас параметри.

За добавяне на допълнителна част дърва, отворете изцяло клапата на димоотвода и затворете съда за пепел, като след няколко секунди плавно отворете вратата на печката.

Внимавайте да не изгасите огъня в горивната камера.

Използването на дърва със съдържание на влага над 20% ще доведе до димене и бързо образуване на сажди по стените на димоотвода.

Препоръчва се почистване от сажди на димоотвода и горивната камера на печката поне веднъж на 3 месеца.

 

Допълнителна информация

Обем на отопляваното помещение (макс. куб.м.):

405

Мощност kW (квт):

16

Тип гориво:

Дърва за огрев,Въглища, Пелети, Еко Брикети

Вид печка

Котел за отопление и готвене

Модел

Котел с водна риза Ташкент 2017 16kW с автоматично регулиране на тягата

Материал на горивната камера:

Конструктивна стомана 3 мм

Материал на решетката в горивната камера

Чугун

Обем на горивната камера (л):

50

Дължина на дървата (см)

50

Размер на вратата (ШхВ см)

25х20.5

Тип врата:

Стоманена врата с дръжка

Габаритни размери (ДхШхВ), мм:

680х530х770

Тегло (кг)

80

Оптимална работна тяга (Pa)

12±2

Диаметър на димоотвода, мм:

120

Мин. височина на комина, м:

6

Цвят

Жълт

Марка

TMF Русия

Гаранция

3 години

Доставка на продукти от 24home.bg

 • БЕЗПЛАТНА СТАНДАРТНА ДОСТАВКА* на всички продукти в нашия онлайн магазин на територията на страната при поръчка над 99 лв.
 • Не важи за раздел ПЕРГОЛИ И БЕСЕДКИ, за тях ще получите конкретна цена за доставка преди финализиране на поръчката в сайта. 
 • Срок на доставка за налични продукти от 1 до 5 работни дни, в зависимост от населеното място.
 • При стоки, които не са налични може да се наложи стоката да бъде доставена от чужбина. Вие ще бъдете уведомени при евентуална забава или невъзможност да осъществим доставка в рамките на 5 работни дни.
 • При поръчка на различни продукти от един клиент е възможно някой от продуктите да пристигне по различно времете от останалите.
 • При направена коректна поръчка, Вие получавате автоматичен и-мейл с потвърждение. Винаги ще бъдете потърсени и от наш консултант на оставения от Вас телефонен номер.
 • В цената на продуктите не е включен монтаж.
 • Цените и условията в сайта важат при поръчка по телефон или онлайн през сайта на 24home.bg.
 • Доставките в страната извършваме с куриерска компания Лео Експрес ,тел. 0700 102 11, кратък номер *5363, office@leoexpres.bg или със спедиторски компании за по-големите продукти.
 • Може да заявите стоката да ви бъде доставена и в офис на куриера, ако това е приложимо за вашия продукт и населено място.

Ако имате въпроси относно методи за доставка, моля пишете ни на info@24home.bg или се обадете на тел 0898 61 52 52.

Продуктът съдържа подробни инструкции за монтаж в комплекта.