🚚 Безплатна доставка за поръчки над 99лв.

Разпродажба!

Печка на дърва TMF StandartBattery 9 kW, с водна риза

849.00лв.

 • Водна риза за отопление с радиатори до 4 броя
 • Отопляема площ до 69 кв м общо, печка 27 кв м (65 куб.м), радиатори 42 кв м (100 куб м)
 • Високо КПД 80%
 • Икономия на дърва, до 4 пъти по-нисък разход
 • Мощност от 9 квт (kW)
 • Чугунена повърхност за готвене
 • Красив дизайн, най-компактна печка в своя клас
 • Изработени в Новосибирск за отопление при -30 градуса
 • 3 години гаранция
+ Виж повече
Код: 01108 Категория:
0% на 6 вноски по 141.50 лв.

Вземи желания продукт сега, избери подходяща за теб схема на изплащане:

Не е нужно да избираш, може да имаш всичко!
Купи на равни вноски стоки от 100 до 30000 лв., избери най-подходящата за теб вноска.
С TBI Pay, пазаруването е лесно, гъвкаво и напълно онлайн.
Контролът е в твоите ръце, не чакай.
Пазарувай!

Добави в количката
Заяви и купи сега
Откажи

12 x 79.24 лв.

Купи на изплащане със стоков кредит от Банка ДСК

• Улеснена процедура за електронно подписване
• Атрактивни условия по кредита
• Параметри изцяло по Ваш избор
• Одобрение до няколко минути изцяло онлайн

Размер на кредита /лв./
Месечна вноска /лв./
Обща дължима сума /лв./
ГПР /%/
Изчисленията са направени при допускането за първа падежна дата след 30 дни и са с насочваща цел. Избери най-подходящата месечна вноска.
купи на изплащане
12 x 81.10 лв.
 • Безплатна доставка
 • Преглед преди плащане
 • Плащане на куриера при получаване
 • Гаранция за качество
 • Безплатен транспорт и връщане

Описание

Печка на дърва TMF StandartBattery 9 kW, с водна риза

За печките BatteryFire

Печките ТМФ са произведени в Новосибирск, Русия, с най-висококачествените материали – стомана и чугун. Всички печки произвеждани от компанията са сертифицирани по Европейските стандарти и имат CE сертификат. Технологията по която се произвеждат печките, ги прави едни от най-икономичните и същевременно достъпни като цена продукти на пазара. Затова компанията ТМФ, изнася продукцията си за над 15 европейски държави включително и България.

Основни предимства

 • Водна риза за отопление с радиатори
 • Отопляема площ до 69 кв м общо, печка 27 кв м (65 куб.м), радиатори 42 кв м (100 куб м)
 • Високо КПД 80%
 • Икономия на дърва, до 4 пъти по-нисък разход
 • Мощност от 9 квт (kW)
 • Чугунена повърхност за готвене
 • Красив дизайн, най-компактна печка в своя клас
 • Изработени в Новосибирск за отопление при -30 градуса

Подробно описание на характеристиките на печката

 • Голямата горивна камера ви позволява да напълните печката с максимално количество дърва за огрев, за продължително и непрекъснато горене, както и за достигане на мощността от 9 квт на печката.
 • Голямата кръгла врата с херметично затваряне на камината с диаметър 25 см, ви позволява удобно да напълните печката с дърва за огрев.
 • Чугунен котлон с два пръстена с различен диаметър ви позволява да готвите храна на открит огън в съдове за готвене с различни размери, да зареждате гориво отгоре и да почистите горната част на пещта от сажди.
 • Сменяемата защита на горивната камера, предпазва камината от изгаряне на мястото където температурата е най-висока, а именно в дъното където се извършва горенето. По този начин животът на печката е много по-дълъг.
 • Херметично затварящият се съд за пепел, елиминира неконтролираното постъпване на въздух, а изхвърлянето на пепелта е много лесно и удобно.
 • Универсален изход за комина с диаметър 115 мм.
 • Иновативната геометрия на горивната камера, премахва възможността от натрупването на неизгорели дърва. Цялото гориво постепенно се изсипва върху чугунената решетка в дъното под действието на гравитацията.
 • Най-съвременно производство в завод оборудван с роботи, като при автомобилната индустрия, всички заварки на печките BatteryFire се правят от роботи. Заваръчният шев направен от роботи е несравнимо по-качествен от този направен от човешка ръка, поради тази причина във всички високотехнологични заводи, заварките се правят именно от роботи и машини. По този начин се гарантира здравината и заварките и тяхното високо качество.

Гаранция

Всички печки са покрити от 3 години търговска гаранция. Тя покрива всички заводски дефекти, дефекти на материала, непълна комплектация, транспортни дефекти.

Гаранцията не покрива неправилна експлоатация, неправилен монтаж, изменения в конструкцията на печката извършени от потребителя, природни бедствия; части които са консуматив.

Доставка, маркировка и опаковка

Печките се доставят в цялата страна, без изключение от населеното място с куриерска компания. За международна доставка, моля попитайте нашите сътрудници.

Всички модели са маркирани с информационна табела, съдържаща модела на печката, нейното тегло, заводски сериен номер, дата на производство, информация за сертификата на печката.

Печките са опаковани в транспортна опаковка от картон, PVC фолио отдолу предпазва печката от проникване на прах и влага. Полистирол в горната част на печката предпазва от удари по време на транспорт. В основата си, печката е поставена на дървена скара, предпазваща печката от транспортни повреди.

Комплектация

1х Печка на дърва TMF BatteryFire 9 kW с водна риза

1х Комплект чугунени пръстени за готвене

1х Съд за пепел

1х Ръководство за експлоатация

1х Опаковка

Монтаж и експлоатация

Преди да поставите печката, е препоръчително да я запалите на открито, с цел първично нагряване и обгаряне и кристализация на огнеупорната боя. Горивната камера се зарежда наполовина, и се поставя временен димоотвод с дължина около 2 метра, вратата на горивната камера се открехва, а съда за пепел се отваря наполовина. Ако нямате възможност да извършите предварителното запалване на открито, то е необходимо да отворите прозорците с цел по-добро проветрение на въздуха по време на извършването на тази процедура.

Препоръчително при монтажа е печката да се постави на достатъчно разстояние от горими повърхности – стени, под и други, от поне 38 см. Това ще защити от нагряване и повреждане на повърхностите. Под печката не трябва да има горими повърхности. За да ги защитите от топлината, можете да поставите метална или огнеупорна основа. Пред печката, повърхността трябва да е защитена от случайно попадане на горещи въглени.

Необходимо е да се обезпечи достатъчен приток от свеж въздух в помещението където е монтирана печката с цел нейната оптимална работа.

Печката се монтира към димоотвод, който способства за извеждане на отработените газове и обезпечава тягата, която способства непрестанното постъпление на въздух в горивната камера, за нормалната работа на печката. Печката трябва да се свърже към димоотвод с препоръчителна дължина от 500 см (5 метра).

Ако няма достатъчно тяга от димоотвода, печката няма да работи ефективно при проектните и показатели. Оптималната тяга за работа на печката е 12±2 Pa.

Наличието на прекомерно голяма тяга ще доведе до повишен разход на гориво и прегряване на димоотвода. Може да възникне опасност от пожар. При недостатъчна тяга, в горивната камера няма да влиза достатъчно въздух за непрестанното и пълно изгаряне на горивото, което може да доведе до задимяване на помещението, ускорено отлагане на сажди в димоотвода и образуване на опасни газове.

Моля уверете се, че в печката има тяга преди да започнете нейната експлоатация.
Забранява се принудителното подаване на въздух в горивната камера!

При първоначално запалване на печката, отворете вратичката и поставете дървата върху чугунената решетка в дъното на горивната камера. Не пълнете камерата до горе. Отворете клапата на димоотвода и отворете съда за пепел, с цел достатъчно постъпление на кислород в горивната камера и създаване на тяга.

Забранява се горенето на дърва в близост до вратата на печката, за да се избегне повреда на стъклото и вратата.

За по-бързо загряване на димоотвода, намаляване на дименето и избягване на задимяване на стъклото, е желателно запалването и разгарянето на горивото да бъде в горната част на дървата, а в процеса на експлоатация да се добавят неголеми количества дърва в горивната камера.

За да се появи устойчива тяга след загряване на горивната камера се изисква незначително време. Затова при отваряне на вратата на току що разпалена печка, работеща в режим на набиране на топлина, е възможно незначително изпускане на дим в помещението.

Изгарянето на първата част от дървата поставени в печката е достатъчно за загряване на димоотвода и образуване на тяга, препятстваща дименето. След това подаването на въздух, влияещо на интензивността на горене, може да се регулира с помощта на отваряне или затваряне на съда за пепел и отваряне или затваряне на клапата на димоотвода.

Оптималното положение на клапата на димоотвода и съда за пепел се определят за всеки индивидуален случай чрез опитване. По този начин ще намерите най-оптималните за вас параметри.

За добавяне на допълнителна част дърва, отворете изцяло клапата на димоотвода и затворете съда за пепел, като след няколко секунди плавно отворете вратата на печката.

Внимавайте да не изгасите огъня в горивната камера.

Използването на дърва със съдържание на влага над 20% ще доведе до димене и бързо образуване на сажди по стените на димоотвода.

Препоръчва се почистване от сажди на димоотвода и горивната камера на печката поне веднъж на 3 месеца.

 

Допълнителна информация

Обем на отопляваното помещение (макс. куб.м.):

150

Площ на отопляваното помещение, кв.м.:

70

Мощност kW (квт):

9

Тип гориво:

Дърва за огрев, Пелети, Еко Брикети

Вид печка

За отопление и готвене

Модел

BatteryFire 9 водна риза (Огонь-батарея)

Материал на горивната камера:

Конструктивна стомана 3 мм

Материал на решетката в горивната камера

Чугун

Материал на повърхността за готвене:

Чугун

Обем на горивната камера (л):

60

Дължина на дървата (см)

48.5

Размер на вратата (ШхВ см)

25 см диаметър

Тип врата:

Врата с херметично и сигурно затваряне

Повърхност за готвене:

Да с чугунени пръстени

Габаритни размери (ДхШхВ), мм:

600х330х550

Тегло (кг)

50

Оптимална работна тяга (Pa)

12±2

Диаметър на димоотвода, мм:

115

Мин. височина на комина, м:

5

Цвят

Антрацит

Марка

TMF Русия

Гаранция

3 години

Доставка на продукти от 24home.bg

 • БЕЗПЛАТНА СТАНДАРТНА ДОСТАВКА* на всички продукти в нашия онлайн магазин на територията на страната при поръчка над 99 лв.
 • Не важи за раздел ДЪРВЕНИ КЪЩИ, за тях ще получите конкретна цена за доставка преди финализиране на поръчката в сайта. 
 • Срок на доставка за налични продукти от 2 до 5 работни дни, в зависимост от населеното място. Клиента не може да избира точен ден и час при безплатна доставка.
 • Срок на доставка за оранжерии SUNNY с покритие от поликарбонат e 2 седмици.
 • При стоки, които не са налични може да се наложи стоката да бъде доставена от чужбина. Вие ще бъдете уведомени при евентуална забава или невъзможност да осъществим доставка в рамките на 5 работни дни.
 • Ако клиента желае точен ден или час на доставка, се добавя такса според разстоянието и продукта, която се обявява на клиента писмено по e-mail или устно по телефон.
 • При поръчка на различни продукти от един клиент е възможно някой от продуктите да пристигне по различно време от останалите.
 • При направена коректна поръчка, Вие получавате автоматичен и-мейл с потвърждение. Винаги ще бъдете потърсени и от наш консултант на оставения от Вас телефонен номер.
 • В цената на продуктите не е включен монтаж.
 • Цените и условията в сайта важат при поръчка по телефон или онлайн през сайта на 24home.bg.
 • Доставките в страната извършваме с куриерски компании ЕКОНТ и ЕВРОПЪТ или със спедиторски компании за по-големите продукти.
 • Може да заявите стоката да ви бъде доставена и в офис на куриера, ако това е приложимо за вашия продукт и населено място.

Ако имате въпроси относно методи за доставка, моля пишете ни на info@24home.bg или се обадете на тел 0898 61 52 52.

Продуктът съдържа подробни инструкции за монтаж в комплекта.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Печка на дърва TMF StandartBattery 9 kW, с водна риза”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Предимства:

Недостатъци:

0
  0
  Вашата количка
  Вашата количка е празнаОбратно към магазина