🚚 Безплатна доставка за поръчки над 99лв.

Печки на дърва от ново поколение-Termofor Battery Fire

1 ноември 2019, от 24home

Съдържание:
  1. Предназначение на печките Thermofor Fire Battery
  2. Видове печки от серията Termofor BatteryFire
    Печка Termofor BatteryFire 5-6 kW
    Печка Termofor BatteryFire 7- 10 kW
    Печка на дърва Termofor BatteryFire 9 – 13 kW
    Печка на дърва Termofor BatteryFire 11- 16 kW
  3. Препоръки и полезни съвети за отопление с печки на дърва Termofor BatteryFire
    Къде е по-добре да поставите печката
    Правила за безопасност
  4. Предимства и недостатъци
  5. Заключение

Серията печки на дърва за отопление и готвене Thermofor Fire Battery са уникален продукт на пазара на отопление за 2019 година. Компанията “ Thermofor “ е един от лидерите в производството на отоплителна техника. Основана е в Сибир през 2003г., където в условията на този ледено студен климат, компанията е натрупала богат опит в тази индустрия.

Постоянно подобрявайки технологиите си, специалистите на “ Thermofor “ успяват да създадат тези уникални и икономични печки на дърва за готвене и отопление. Те ефективно затоплят всяка стая, дори при силни сибирски студове.

Самото име на компанията означава „пренасяне на топлина“ и това говори само за себе си-произвеждат изключително надеждни модели. За повече от 15 години работа, производителят „Thermofor“ получава редица международни сертификати в областта на стандартите за качество и безопасност, както и много други награди. Отоплителните системи Thermofor Fire Battery са много търсени и популярни не само в Русия, а у нас и в цяла Европа.

Предназначение на печките Thermofor Fire Battery

Компанията Thermofor е известна със своите високотехнологични печки за отопление с изключително добра топлинна ефективност. Специално внимание заслужава тази серия с въздушно отоплително оборудване. Серията печки на дърва от ново поколение Fire Battery е предназначена за икономично въздушно отопление на жилищни и нежилищни помещения.

Също така, това е чудесна печка на дърва за готвене и затопляне на храна. Перфектните термотехнически характеристики на Fire Battery са успешно постигнати с помощта на компютърно математическо моделиране. Всички части на тези печки на дърва са произведени с помощта на цифрова технология, която свежда до минимум отрицателното въздействие на човешкия фактор върху качеството на сглобяване. Елегантният външен вид на печките ви позволяват да ги инсталирате във всяко модерно жилищно пространство.


На видимите повърхности на печките няма заварки. Голямата горивна камера на всеки модел ви позволява да заредите максималното количество дърва за огрев в печката за трайно и  непрекъснато горене. Сменяемата защита  предпазва долната част на печката от изгаряне на мястото, където се натрупва горещата  жар.
Финото регулиране на интензитета на горене ви позволява безпроблемно да избирате всеки режим на горене – от интензивно до пълно затихване на печката на дърва.

Видове печки от серията Termofor BatteryFire

Тези печки на дърва с уникален дизайн и конструкция, имат увеличен обем на пещта, плота и топлообменника. Също така си заслужава да се отбележи големият резервоар. Поради наличието на плот, този дизайн е отличен избор за всеки дом, за къщи, вили и апартаменти.

Четири модела се произвеждат серийно с номинална мощност от 6 до 16 кВт за отоплителни помещения. С максимален обем съответно от 60 до 250 м3. Всички те се различават по мощност, размери, тегло и брой двойки странични конвектори, които са обозначени с цифра, която веднага се появява в полето до името на печката. Отгоре на всяка печка има специални чугунени горелки за готвене или затопляне на храна. Броят на тези пръстени може да бъде различен, в зависимост от конкретния модел.

печки на дърва

Печка Termofor BatteryFire 5-6 kW

Отоплителната печка Fire Battery 5 , е предназначена за малки помещения. Максималната отопляема площ е 60 м². В дизайна, традиционно за тази серия, е предвиден слот конвектор. Отстрани на конструкцията има специални конзолни конвектори, които подобряват значително ефективността на загряване на въздуха в помещението. Обемът на горивната камера е 35 л. Максималната дължина на трупите е не повече от 30-35 см.

Тази печка на дърва има удължена вертикално врата, което ви дава възможност за много удобно зареждане в целия обем на горивната камера. Може да работи, както в нормален режим, така и в режим на непрекъснато горене. В режим на продължително горене печката ще работи за около 6 часа.

Печка Termofor BatteryFire 7- 10 kW

Печка на дърва за готвене и отопление BatteryFire 7 е оборудвана със седем конвекционни перки от всяка страна. В сравнение с предишната версия, тя разполага с увеличена горивна камера с вместимост 47 литра. Максималната дължина на трупите е 35 см.

Дървата се зареждат през вратата на камината или след отстраняване на чугунените обръчи, разположени на горната хоризонтална повърхност на печката. Кутията за пепел е херметична, можете да я почистите, докато печката гори, без да се страхувате, че ще влезе дим в стаята.

Печка на дърва Termofor BatteryFire 9 – 13 kW

  • Има девет конвекционни перки от всяка страна;
  • Производителност 13 кВт;
  • Горивната камера побира 62 литра, което е достатъчно за пълно отопление на жилищна площ от 130 м² до 200 м² за 6-8 часа.

Имаме многобройни отзиви за BatteryFire 9 -това е въздушно отоплително устройство, което изпълнява функцията на отопление и топлообмен в помещение, в ускорен режим и за дълъг период от време. Така че, когато дървата за огрев са заредени в печката, тяхното изгаряне в нормален режим е до 16 часа, а при непрекъснато горене – до 9 часа.

Печка на дърва Termofor BatteryFire 11- 16 kW

Това е най -продуктивната от серията печки на дърва BatteryFire. Справя се отлично с отоплението на жилищна площ от 160м² до
250 м² . Изработена от неръждаема стомана, вратата е със закалено огнеупорно стъкло, което е гаранция за висока надеждност и дълъг експлоатационен живот.  Високоефективните 11 конзолни конвектори предпазват от силно инфрачервено излъчване и превръщат 77% от полезната топлина в леки конвекционни потоци.

Горивната камера е проектирана с разработена система за изгаряне на тежки димни газове. По-често това се нарича „вторично изгаряне на газове“. Поради това горивото изгаря почти напълно и в горивната камера се създава много висока температура, която се отдава в металния корпус.  Чудесна печка на дърва за готвене с чугунена повърхност с два пръстена с различен диаметър. Можете да готвите в съдове с различен размер.

Препоръки и ползени съвети за отопление с печки на дърва Termofor BatteryFire

Подробни инструкции за печки на дърва за готвене и отопление BatteryFire са дадени в ръководството за употреба. Най- важното, което трябва да имате предвид е:

  • Основният вид гориво е дърва за огрев . Използването на въглища е строго забранено. По-добре е да се отоплявате с дърва от твърди дървесини (дъб, бук, акация), с относителна влажност не повече от 20-25%. Използването на сухи дърва за огрев е едно от ключовите условия от страна на производителя;
  • Дължината на дърва за огрев – горивната камера е проектирана за зареждане на дървени трупи не повече от 30-35 см. Имайте предвид, че е необходимо да оставите достатъчно място, за да затворите вратата; 
  • Допълнителен вид гориво – разрешено е да се отоплява с дървесни производни. Можете да използвате пелети, брикети, дървени стърготини, но при условие че тяхното съдържание на влага е в границите посочени в инструкциите;
  • Правилно избраното гориво улеснява разпалването на печките на дърва BatteryFire и намалява количеството образуван дим;
  • От важно значение са и характеристиките на сградата- материалът на стените и видът на изолацията. Отзивите на собственици закупили тези печки на дърва споделят, че когато стените са качествено изолирани, няма пукнатини в тях и в пода, едно зареждане с дърва за огрев е достатъчно за 7-8 часа непрекъснато изгаряне;
  • За лошо изолирано помещение при ниски температури разходът на гориво ще бъде малко по-висок. И за да се поддържа комфортна температура, ще е необходимо да се увеличи стандартната скорост на горене.

Къде е по-добре да поставите печката

За нормална работа и равномерно отопление на помещението е необходимо да няма пречки по пътя на конвективните потоци. Най-оптимално ще е  поставянето на печката в центъра на отопляваното помещение, което обаче не винаги е възможно. Поради тази причина е най-добре да бъде поставена до стена, колкото се може по към средата на стаята. Не поставяйте наблизо мебели или други предмети, които биха могли да пречат на нормалното разпределение на топлия въздух.

печки на дърва


Задължително е при монтаж в дървена къща разстоянието от стените да е не по-малко от 120 см.

Правила за безопасност

  • На етапа на свързване към комина се правят до 80% от всички грешки, които влияят на по-нататъшната работа на печките на дърва Termofor BatteryFire. Към избора и начина на инсталиране към  комина трябва да се подходи изключително сериозно;
  • Монтажът към комина е най-добре да бъде поверен на специалист, който ще вземе предвид  конфигурацията на всички елементи на печката. Така ще избегнете неприятности като задимяване или тврде бързото изгаряне на дървата;
  • Монтаж на печката върху дървени подове – задължително е да се направи защитен слой с височина поне 10 cm. Например тухлена топлоизолация осигурява максимална безопасност;
  • Недопустимои строго забранено е използването на бензин или керосин за запалване, това ще доведе до бързо износване на частите и поява на неприятна миризма в помещението. Най-добрият вариант за запалване биха били сухи разпалки, съчки или дебел картон;
  • Строго забранено е използването на въглища, вещества със съдържание на алкохол, лъскави хартии, ламинат, пластмаса;
  • Както всяко друго отоплително устройство, печката не трябва да се оставя дълго време без надзор.

Най-основните предимства и недостатъци

Предимства

Като всеки тип отоплително оборудване печките на дърва Termofor Battery Fire имат своите предимства и недостатъци. Най-основните положителни страни на тези печки са:

  1. Отоплителните качества-загряването на въздуха в стаята става доста бързо, докато разходът на гориво е сравнително малък;
  2. По време на работа печката излъчва приятна, мека топлина, а не изгаряща топлина. Този ефект се постига благодарение на  конзолните конвектори;
  3. Конвекторите са разположени извън корпуса, това ги предпазва от изгаряне и значително увеличава експлоатационния живот на тези печки на дърва за готвене и отопление;
  4. Перфектни печки на дърва за готвене – чугунен котлон с два пръстена с различен диаметър ви позволяват да готвите храна на огън в съдове с различни размери;
  5. Бърза инсталация-за да инсталирате печката не се изисква специално подготвено място или фундамент – достатъчно е лист калай или няколко тухли.
  6. Срокът на експлоатация на печките е приблизително 5-8 години. През първите две години на работа се предоставя фабрична гаранция.
печки на дърва
Недостатъци

Недостатъците за разлика от предимствата са сравнително малко и незначителни, тъй като проблемите основно започват, ако не се спазват указанията на производителя:

  1. Материала за огрев-като материал за отопление може да се използват само дърва за огрев, защото това предотвратява образуването на конденз и натрупването на сажди, други видове гориво не са подходящи. При запалване обаче можете да използвате и пелети;
  2. Задръстване на комина – експлоатационният опит е доказал, че проблемът се състои в качеството на използваните дърва за огрев или недостатъчната изолация на комина. При такива условия се произвежда голямо количество кондензат. Течността се смесва с пепелта вътре в комина и бързо се утаява от вътрешната страна;
  3. Почистване на стъкло – опитът показва, че саждите се събират върху стъклената врата по време на фазата на запалване. Докато стъклото се загрява при директно излагане на пламък, повърхността се самопочиства. Причината стъклото да остава опушено е поставянето на сурови дърва за огрев или неправилна работа (бързо преминаване към режим на производство на газ);
  4. Дим влизащ в помещението – при запалване, докато камината все още не е загряла до необходимата температура, е възможно отделяне на някакъв дим. Проблема започва с елементарното неспазване на инструкциите: използването на изолирана тръба, която не се повдига от котела с 5 м. Ако следвате препоръките и използвате сухи дърва за огрев, димът се изключва като недостатък.

В заключение

Спазването на инструкциите на производителя допринася за повишаване на ефективността на работа и дългия експлоатационен живот на печките на дърва за готвене и отопление Termofor BatteryFire. За това и отзивите от потребителите ни винаги са положителни. Те споделят, че тези печки са изключително надеждни за отопление на различни видове помещения и максимално удобни за използване.

Ако се нуждаете от високо ефективна, икономична печка с модерен дизайн и дълго горене, то серията Termofor BatteryFire е точно за вас. Обръщайки се към нас, можете да закупите печка на производителя при най-благоприятните условия. Можете да се възползвате от уникалните им характеристики и предимства в продължение на дълги години, а ние ви гарантираме тяхното отлично качество.

Серията печки Termofor BatteryFire е тествана за съответствие с изискванията на европейския стандарт, потвърждавайки тяхното високо качество, екологичност и безопасност, а също така получи сертификата „100 най-добри стоки на Русия“. 

Коментарите са затворени.

0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празнаОбратно към магазина